O terapii:
Příprava pacienta na terapii

Příprava klienta na terapii a životospráva v jejím průběhu

K tomu, abychom z této terapie vytěžili maximum účinnosti, je vhodná určitá příprava a opatření v jejím průběhu. Alespoň jeden den před prvním plánovaným výplachem doporučujeme upravit stravu následujícím způsobem:

  • Všechna jídla mají být lehčí, nenadýmavá, spíše v kašovité formě. Je vhodné zařadit obilné kaše (ovesné, rýžové, jáhlové, pohankové apod.),podušenou nenadýmavou zeleninu (mrkev, petržel,pórek apod.) nezahuštěné zeleninové polévky (bez jíšky). Bílkoviny můžeme nejbezpečněji nahradit tradičními sojovými výrobky, jako je tepelně upravený sojový sýr tofu nebo tempech, případně sojové jogurty.
     
  • Naopak se snažíme vyhnout pečivu, masu, mléku, syrovému ovoci a zelenině, většímu množství luštěnin. Potraviny, které mají zahleňující charakter, mohou ulpívat na stěnách zažívacího traktu a tak zpomalovat účinnost čištění a zhoršovat výsledky celé kúry. Proto, aby kůra pročistila tento důležitý orgán je třeba, aby strava v průběhu celé léčby a den před procedurou byla taková, která neulpívá na střevech, nenadýmá. Tudíž strava, která tomuto čistícímu procesu napomáhá.

Formuláře ke stažení zde !